Inbraakpreventie

Er is ingebroken… wat nu?

Wanneer je thuis bent en je verdachte geluiden hoort, steek dan direct het licht aan of maak lawaai. In de meeste gevallen zal de inbreker op de vlucht slaan. Indien een confrontatie toch plaatsvindt probeer dan zo kalm mogelijk te blijven en doe wat er gevraagd wordt. Probeer de dader zo goed mogelijk te observeren zodat u een goede beschrijving aan de politie kunt geven. Tracht ook het vluchtmiddel en de vluchtrichting na te gaan.

Was u niet thuis en u ziet dat er is ingebroken? Ga dan niet naar binnen, maar verwittig de politie zo snel mogelijk en wacht op hun komst.

Wat moet u doen na een inbraak?

  • verwittig zo snel mogelijk de politie en maak een inventaris op van wat gestolen is (foto’s van je meest kostbare voorwerpen). Licht ook uw verzekeraar en financiële instelling in.
  • blokkeer gestolen visa- en bankkaarten onmiddellijk bij Cardstop via het telefoonnummer 070 344 344.
  • blokkeer gestolen identiteitskaarten of paspoorten bij Docstop via het telefoonnummer 00800 2123 2123 of 03 518 21 23
  • neem de nodige voorzorgsmaatregelen om een eventuele tweede inbraak of poging te vermijden. Het is immers zo dat een woning waar reeds werd ingebroken een groter risico loopt om een tweede keer ongewenst bezoek te krijgen dan een andere woning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *